Løbesko til hælspore.

Udfyld skadeformular

Lad ikke en skade holde dig ude. Brug blot 1 minut på at udfylde denne formular. Herefter bliver du kontaktet af vores sundhedsfaglige team til en uforpligtende snak om hvordan, vi får dig tilbage i topform.

5 gode ting at vide; »Valget af dine løbesko kan være afgørende for at forhindre tilbagefald, hvis du har haft problemer med en hælspore.«

Udgivet af Kaiser Sport & Ortopædi

I denne artikel vil vi vejlede dig i, hvilke krav du bør stille til dine nye løbesko, hvis du har haft problemer med hælspore. Vi kommer ikke med knaldtilbud på løbesko eller specifikke produktanbefalinger i denne artikel, men vi hjælper dig med at forstå de centrale funktioner og krav, som dine løbesko bør opfylde. Hvis du mistænker, at du lider af hælspore, opfordrer vi dig til at læse vores artikel om behandling, årsager og symptomer her.

1/5

Pasform: Vælg løbesko, der passer nøjagtigt til din fods bredde og føles komfortable at træde ned i. En løbesko med en optimal pasform minimerer friktion og unødig bevægelse, hvilket kan forebygge irritation og ubehag, særligt relateret til løberknæ. Pasformen er afgørende for valg af løbesko. Selvom skoen har ønskede funktioner, er en god pasform uundværlig for tilfredshedsfølelsen. Prøv gerne skoen før køb og vær opmærksom på din intuition vedrørende pasformen.

Få personlig rådgivning.

Med en gratis KSOløbetest tester vi din løbestil, og du er sikret grundig vejledning i løbesko. Vi tester dig i skoene, gør brug af 3D-fodscanninger, manuelle øvelser og videoanalyse.

BESTIL TID

2/5

Støtte og stabilitet: Når du vælger løbesko efter at have haft hælproblemer, er det vigtigt at prioritere svangstøtte og en solid hælkappe, der stabiliserer foden. Skoen skal også have tilstrækkelig vridningsstabilitet for at reducere trykket på foden og mindske risikoen for irritation og betændelse i hælområdet. En fast hælkappe er afgørende for at sikre, at hælen forbliver "låst på plads," hvilket bidrager til at mindske risikoen for at forværre tilstanden.

 

I søgen efter løbesko, der er skræddersyet til dem med hælsporer og generelle hælsmerter, støder man ofte på modeller med robuste hælkapper og avancerede sålkonstruktioner. Til dem, der kræver yderligere støtte eller tilpasning, kan specialfremstillede ortopædiske indlæg være den ideelle løsning. Læs videre i denne artikel for at opdage mere om fusionen af fodindlæg og det rigtige valg af løbesko.

Overvejer du fodindlæg?

Indlæg støtter svangen, korrigere fodens biomekanik og mindsker belastningen på det berørte område, hvilket kan lindre smerte, forebygge og forhindre tilbagefald. 

LÆS MERE

ortopædiske indlæg kaiser sport & ortopædi

3/5

Støddæmpning: Vær sikker på, at dine løbesko tilbyder en passende grad af stødabsorbering, især i hæl- og svangområdet. Denne dæmpning er afgørende for at absorbere stød og mindske belastningen på svangsenen, hvilket er særligt vigtigt for løbere med hælsmerter.

 

Hvad mener vi egentlig med en passende grad af støddæmpning? Jo, for blød støddæmpning kan være en ulempe, hvis du døjer med hælsmerter. Mens støddæmpning er vigtig for at absorbere stød og reducere belastningen på hælen, kan for blødt skummateriale i skoens mellemsål føre til manglende stabilitet og understøttelse. Dette kan potentielt forværre hælsmerterne ved at tillade for meget bevægelse og belastning på hælen. En passende balance mellem støddæmpning og stabilitet er derfor afgørende for løbere med hælsmerter. Pssst... Hos en specialist i løbesko kan de hjælpe dig med netop dette.

Se vores træningsøvelser.

Her på sitet får du adgang til vores øvelsesbank med træningsøvelser. Her viser vi dig øvelser, som vores fysioterapeuter bruger i vores behandlingsforløb.

SE FLERE ØVELSER

4/5

Fleksibillitet og hældrop: Når det kommer til fleksibilitet og hældrop i løbesko til løbere med hælspore, er det vigtigt at finde en balance. Generelt bør skoene have tilstrækkelig fleksibilitet i forfoden for at tillade en naturlig fodafvikling og bevægelse. Samtidig kan en moderat hældrop, typisk mellem 8 mm og 12 mm, være gavnligt. Et mindre hældrop kan reducere belastningen på hælen og fremme en mere neutral løbestil, hvilket kan være fordelagtigt for personer med hælspore. Det er dog vigtigt at finde den rette kombination af fleksibilitet og hældrop, der passer til netop dit behov og løbestil.

Typiske skader vi behandler.

Vi specialiseret i UE-fysioterapi. Vi behandler bl.a. skader som: Akillesenebetændelse, hælspore, løberknæ, nedunken forfod, skinnebensbetændelse og svangsenebetændelse.

LÆS ARTIKLER

ortopædiske indlæg kaiser sport & ortopædi

5/5

Søg professionel rådgivning: Vi er specialiserede i rådgivning om løbesko og funktionelt fodtøj samt tilbyder fysioterapi og håndlavede ortopædiske indlæg. Vores forretningskoncept kombinerer en butik med ekspertise inden for løbesko og behandlingsfaciliteter. Med stor erfaring guider vi løbere til valg af de rette sko baseret på individuelle behov og skadeshistorik. Vi håber du du kigger forbi os eller besøger en anden specialist du har tillid til. Vores generelle råd er: "Besøg en løbespecialist". Du kan læse mere om vores rådgivning i løbesko her eller booke en tid i din nærmeste Kaiser Sport & Ortopædi her

Book tid til en gratis løbetest.

Hælspore, også kendt som plantar fasciitis, er en tilstand, hvor bindevævet under hælen bliver betændt, hvilket kan forårsage smerte og ubehag under gang og løb. Effektiv behandling indebærer ofte brug af sko med passende støtte til hælen. Symptomerne på hælspore inkluderer smerte under hælen, især under belastning, samt følelsen af stivhed eller ømhed i foden. Behandlingen kan involvere brug af skoindlæg designet til at støtte hælen, træningsøvelser og fysioterapi. Læs mere om vores behandling af hælspore her.