Om Køge Skoleorkester

Hvem er vi?


Tilmelding til sæson 2020/2021 er nu åben.
Tilmelding til sæsonen 2020/2021 er nu åben. Send en mail til kso@kso.dk med navn, alder, tlf.nr. og mailadresse og du vil blive kontaktet hurtigst muligt.

 

Køge Skoleorkester
Køge Skoleorkester er et af Danmarks ældste skoleorkestre. I 2020 kunne orkesteret fejrer sit 70 års jubilæum. Orkesteret består af både piger og drenge fordelt på tambourkorps og harmoniorkester.

 

Har du lyst til at spille musik og have det sjovt?

Vil du blive bedre til at spille musik sammen med andre på din egen alder?


Vil du optræde i både ind- og udland?

- Så er Køge Skoleorkester lige noget for dig!

 

Vi er omkring 15 drenge og piger mellem 8 og 19 år, der har det rigtig sjovt og får en masse gode oplevelser, når vi øver og er ude at optræde sammen. Og vi vil gerne være endnu flere.

 

Orkesterprøverne foregår på Sct. Nicolai skole syd i Køge ved siden af kirken (Katekismusgade). 

 

Vi optræder oftest i Køge, men besøger også vores venskabsorkestre andre steder i Danmark og i Norge og Tyskland.

 

Hvad spiller vi?

I Køge Skoleorkester kommer du til at spille mange forskellige typer musik. Vi spiller alt fra marchmusik over kendte musicals til den helt moderne underholdningsmusik . Flere gange har vi også optrådt sammen med professionelle solister.

 

Køge Skoleorkester består både af et tamburkorps med trommer og fløjter og et harmoniorkester for saxofoner, trompeter, tubaer, valdhorn, klarinetter, trækbasuner og trommer. 

 

Hvad skal jeg kunne?

Du behøver ikke at have spillet musik før, når du begynder i Køge Skoleorkester.

 

Du begynder med at lære at marchere i takt og at spille trommer eller fløjte. Og ret hurtigt kan du spille med i tamburkorpset.

 

Efter et år i tamburkorpset skal du vælge, hvilket instrument du vil spille på i harmoniorkestret. Mens du lærer at spille på dette instrument, fortsætter du i tamburkorpset. Efter fire til fem måneders undervisning begynder du i vores juniororkester, hvor du spiller, indtil du bliver optaget i selve harmoniorkestret. Oftest efter bare et par måneder i juniororkestret.

 

Når du spiller i Køge Skoleorkester, får du din undervisning af Køge Skoleorkesters egne musiklærere, der alle har en professionel musikalsk baggrund.

 

Hvis du ikke vil købe det instrument, du gerne vil spille på, kan du leje det gennem skoleorkesteret.

 

Nysgerrig? Kom og besøg os
Du er meget velkommen til at komme på besøg hos os og høre mere om orkestret.

 

Vi mødes altid mandag i tidsrummet fra kl. 17.00 til 19.30.

 

Her kan du finde ud af, om du har lyst til at blive en del af orkestret. Du kan blive optaget på alle tider af året og du er altid velkommen 3-4 gange uden at du binder dig, så du kan se, om Køge Skoleorkester er noget for dig.


Elever og forældre i Køge Skoleorkester
Bagved Køge Skoleorkester står en forældrebestyrelse, som alle har hvert deres ansvarsområde. De planlægger i tæt samarbejde med orkesterlederen blandt andet koncerter, lejrskole og ture i løbet af året.