Udtalelser

Tidligere elevers udtalelser om livet i Køge Skoleorkester

Når man begynder i Køge Skoleorkester er man ikke klar over hvor afhængig man egentlig bliver af hinanden. Man er sammen med hinanden mindst en gang om ugen og på turneér går man op og ned af hinanden hver dag. For at fortælle lidt om hvordan vi har det sammen i KSO har vi samlet nogle kommentarer fra såvel store som små elever.


Det sociale i KSO er helt specielt, alderen er ingen hindring og hvilket instrument man spiller er slet ingen hindring. Der er alle muligheder for at få venskaber for livet i KSO. Dét at man på en side er ‘professionelt’ sammen, gør at man får en dyb respekt for hinanden, og dét at man på den anden side er sammen for sjov, gør at man lærer personerne utroligt godt at kende. Man har det altid sådan, at hvis man ikke rigtig har noget at snakke om, så kan man altid snakke om musikken, og på den måde få en indfaldsvinkel. Vores udenlandsrejser og lejrskoler, gør om muligt båndene endnu stærkere, da man her går op og ned af hinanden, dag ind og dag ud.

Det sociale er også helt i top, med en bestyrelse og et elevråd der går meget op i det sociale, og gør alt for at få tingene til at fungere. Der bliver bl.a. arrangeret hytteture og ture privat til vores venskabsorkester i Tyskland. De dog er forbeholdt de lidt ældre i KSO. Der i det hele taget altid en god stemning i orkesteret. Efter store koncerter vil jeg måske nærmere kalde det for en sejrsrus. Vi ved vi kan udrette noget som kun få af Danmarks andre unge musikere kan gøre efter, det skal vi være stolte af.


Af Trine

Køge skoleorkester består af ca. 80 elever, og det er svært hvis alle skulle kunne sammen, men alligevel hjælper alle, alle! Det har altid været sjovt siden tambour-korpset, fordi de ‘store’ hjalp en, bl.a. hvis man var ked af det. Også når vi var på udenlandsture og en hest (En ordning hvor hesten – den store – passer på føllet – den lille) gik sammen med føllet, var det rigtig spændende, fordi man lærte at kende hinanden på en helt anden måde. Når man først har lært hinanden at kende og er blevet venner, er det svært at forlade KSO når den tid kommer. Netop fordi man ved hvor sjovt de andre kan have det til prøverne, marcherne og koncerterne. De venner man får bliver trods alt nogle af de bedste, fordi man tilbringer så meget tid sammen, dog uden at de bliver for meget.

Af Jakob

Jeg synes det er fedt at gå i KSO fordi man får en masse nye venner og man kommer på en masse fede ture. Men når man spiller i slagtøjet kan det godt være lidt kedeligt til prøverne engang imellem, da man ikke altid spiller så meget. Men ellers er det fedt!

Af Camilla og Cecilie